Menu

Christiansborg-politiker: Jeg er rystet

Christiansborg-politiker: Jeg er rystet

Lars Hedegaards forbindelse til terrorgruppen Jewish Defense League får nu Christiansborg-politikeren Kamal Qureshi på banen.

Netavisen P77 kunne for få dage siden dokumentere, at Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard til arrangementer i USA og Canada tjener penge ind til organisationen Jewish Defense League, som FBI karakteriserer som en "voldelig ekstremistisk højreorienteret terrorgruppe". Hedegaards internationale trykkefrihedsselskab fremtræder med logo som deltagende organisation bag et JDL-arrangement, hvor han sammen med den svenske muhammedtegner Lars Vilks var hovedattraktion. Han leverede her en tale om, vi lever i en Ny Verdensorden i krig mod Islam, hvor der må gribes til våben og politikere fjernes med magt.

Hedegaards forbindelse til organisationen JDL får nu Socialistisk Folkepartis Kamal Qureshi til at tage sagen op: »Jeg er rystet over linket, hvis det passer. Og jeg vil bede Justitsministeren om at gå ind i sagen.«

Jewish Defense League beskrives af FBI som ekstremistisk og voldelig højreorienteret terroristgruppe i rapporten Terrorism 2000/2001 fra det amerikanske justitsministerium.

Samme rapport beskriver hvordan to medlemmer af det »ekstremistiske Jewish Defense League blev arresteret i færd med at lægge sidste hånd på planer om angreb mod King Fahd moskeen in Culver City, California, og den lokale kongresmand Darrell Issa«. Den dramatiske historie fik opmærksomhed i medierne og førte til den ene af terroristernes tilståelse, efter at den anden havde begået selvmord ved at skære halsen over på sig selv og springe ud af vinduet fra tredje sal.

FBI har også sat samme gruppe i forbindelse med en bombedrag af anti-diskriminationsaktivisten Alex Odeh i 1985.

Så sent som i 2004 omtaler talspersoner fra FBI JDL som »en kendt voldelig extremistiske jødisk organisation« og »en ulovlig (eng. proscribed) terroristgruppe« i forbindelse med kongreshøringer. Det skriver Wikipedia, der også citerer det amerikanske energiministeriums opsummering i 1986:

»Jewish Defense League har I mere end et årti være en af de mest aktive terrorgrupper i USA... JDL-operationer har siden 1968 dræbt 7 personer og såret mindst 22. 39% af målene var forbundet til Sovjetunionen; 9% var palestinænsiske; 8% var libanesiske; 6% ægyptiske; 5% franske, iranske og irakiske; 1% polske og tyske; og 23% var ikke forbundet til nogen stater. 62% af alle JDL- aktioner er rettet mod ejendom; 30% mod virksomheder; 4% mod akademikere og akademiske institutioner; og 2% mod religiøse mål.«
(Department of Energy, Terrorism in the United States and the Potential Threat to Nuclear Facilities, R-3351-DOE, January 1986, pp. 11-16)

I sin tale hos Jewish Defense League udtaler Lars Hedegaard blandt andet: »Vi lever nu i The New World Order... Vi er i krig med islam... Det her er total krig indtil en af parterne vinder eller overgiver sig«. Og videre: »Vi skal have ret til at bevæbne os... Politikere som modarbejder os skal fjernes fra deres embede med magt... Dem som har været med til at sætte os i den situation skal straffes økonomisk og med fængsel«. Talen er offentliggjort på Youtube i to dele: Del 1, og Del 2 hvor de politiske perspektiver trækkes op.

I 2008 blev t-shirt-firmaet Fighters+Lovers dømt i Østre Landsret efter straffelovens paragraf 114 ("terrorloven") for at have solgt t -shirts og sendt overskuddet videre til PFLP og FARC.

Amerikanske organisationer figurerer ikke på USA's terrorliste, fordi den kun omfatter udenlandske organisationer og grupper. FN's og EU's terrorlister er etableret med henblik på at gennemføre foranstaltninger vedtaget af FN's Sikkerhedsråd, og omfatter således heller ikke amerikanske organisationer.

JDL Event Poster

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?